En unik villa med charm

Fastigheten säljs för 295.000 €, eller högstbjudande. Alla papper är helt i ordning och huset kan övertas under hösten 2018 eller efter avtal. Visning endast efter överenskommelse.

Bilderna nedan är klickbara och överst är det exteriörbilder,
därefter kommer interiörbilder, följt av bilder på annexet och
planritningar. Sist kommer bilder från byn och omgivningen.

Välkommen till livet på landet

En rymlig och praktisk villa, belägen högst upp i Axarquiadalen i Alcaucin kommun. Villan ligger i en liten lugn by i bergen mellan Málaga och Granada, 30 km från Costa del Sol vid Torre del Mar. Här på 600 meters höjd över havet är luften ren och fri från kustens föroreningar.

Läget är lugnt, byvägen har ingen genomfartstrafik för stora vägen går utanför byn, grannarna är spanjorer, engelsmän och en svensk.
Huset har fyra sovrum, tre dubbelrum med inbyggda garderober och ett enkelrum, vardagsrum med öppen spis och luftkonditionering. Separat kök samt kontor med inglasad terrass. Stort badrum, alla fönster har dubbelglas.
Annexet har en stor tvättstuga/förråd, ett stort arbetsrum/sovrum med ac/värmepump. Konstatelje och redskapsbod.

Utekök under tak med grill och ugn, varmt och kallt vatten samt en stor matplats. 3 terrasser mot norr, öst och väst varav den ena har en extra toalett och dusch. Carport för 2 bilar samt parkering för 4 bilar. Fastigheten har en inhägnad trädgård med elektrisk grind, det finns utrymme för en mindre pool.
Trädgården har två separata matplatser, uppbyggda blomster- och grönsakbäddar samt några fruktträd, sol hela dagen och en fantastisk utsikt. Tomten är på 691 lättskötta kvadratmeter och total byggnadsyta är 205,46 kvadratmeter.

Södersidan

Lugnt läge men ändå nära till allt

Bra väg men lite trafik

Den gamla byvägen vindlar sig genom byn

I själva byn finns inga butiker eller verksamheter som stör lugnet, men det är inte långt till restauranger och affärer. Närmaste tätort är Puente Don Manuel, dit är det 8 km. Till kommunens huvudort Alcaucin är det 13 km, där finns banker, post, vårdcentral och kommunalhus mm.
Till den lite större staden Velez-Málaga är det 28 km, Málaga flygplats nås på en timme och Granada på 90 minuter med bil.


En genuin liten spansk by

Lugnt läge, men ändå lättilgängligt

Byvägen är utan genomfartstrafik

Byn är liten men här finns kommunalt vatten och avlopp samt dessutom friskt källvatten. Sophämtning sker klockan 15:00 varannan vardag så här finns inga slamrande sopbilar som stör nattsömnen.
Vad beträffar bussförbindlelser så passerar bussen fråm Velez-Málaga till Granada varje morgon och den går i retur på kvällen. Dessutom finns det skolbuss varje skoldag.